Sanat sattuvat! Myös netissä

”Älä kiusaa” ”Lopeta kiusaaminen” ”Kiusaaminen ei ole pelkästään fyysistä.” Viestit on poimittu lohjalaisen Laurentius-koulun oppilaiden kuvataidetunneilla tekemistä julisteista. Nuorten 8.-9.-luokkalaisten ajatuksia kiusaamisesta ja viestien kuvittamista pyysi Lohjan Zonta-kerho, joka haluaa kiinnittää huomiota tähän isoon ongelmaan. ”Kiusaaminen jättää jäljet”, todetaan yhdessä julisteista. ”Kaikkien on parempi olla, jos ei kiusata”, sanoittaa toinen tekijä. Taidatkos sen paremmin ilmaista!

”Älä kiusaa” ”Lopeta kiusaaminen” ”Kiusaaminen ei ole pelkästään fyysistä.”

Viestit on poimittu lohjalaisen Laurentius-koulun oppilaiden kuvataidetunneilla tekemistä julisteista. Nuorten 8.-9.-luokkalaisten ajatuksia kiusaamisesta ja viestien kuvittamista pyysi Lohjan Zonta-kerho, joka haluaa kiinnittää huomiota tähän isoon ongelmaan.

”Kiusaaminen jättää jäljet”, todetaan yhdessä julisteista. ”Kaikkien on parempi olla, jos ei kiusata”, sanoittaa toinen tekijä. Taidatkos sen paremmin ilmaista!

Kuvataideopettaja Pirjo Judinin kuvataideryhmissä syntyi viime syksyn mittaan 36 toinen toistaan puhuttelevampaa kuvaa. Tavoitteena oli nimenomaan tuottaa julisteita, joten työvälineenä olivat tablettitietokone ja graafinen ohjelma. Lohjan Zonta-kerho on erittäin ilahtunut projektin lopputuloksesta. Odotusten mukaisesti syntyneet julisteet kertovat aiheen tärkeydestä ja sen tiiviistä läsnäolosta nuorten elämässä. Some-maailman myötä kiusaamista ei pääse pakoon edes kotona ja vapaa-ajalla, vaan se on koko ajan läsnä puhelimen ruudulla.

Kilpailun upea tuotos ripustetaan näyttelyksi näyteikkunaan Lohjan Laurinkadulle maaliskuun alussa, ennen Naistenpäivää. Nuoret tekijät kerho palkitsee elokuvalipuilla. Näyttelyn yhteydessä markkinoimme Zontat #yhdessä digihäirintää vastaan –kampanjaa

Lahjakortti